13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Masa de duminica

Budinca de carne de pui


Ingrediente:


Pentru blat: 500 g rasol de pui (carne fiarta); 1 lingura pesmet alb; 8 crengute de busuioc; 1 lingura unt; sare; piper.


Pentru sos: 6 oua; 300 g smântâna; 3 linguri coniac; 2 linguri pesmet; 2 linguri verdeata (patrunjel, marar) tocata; sare; piper.


Mod de preparare:


Intr-un castron, se bat ouale cu un tel. Se adauga smântâna, coniacul, verdeata tocata, sarea, piperul si 2 linguri de pesmet. Se amesteca energic, pentru o buna omogenizare.


Carnea de pui fiarta se taie cubulete cu latura de 7 mm, care se pun in sosul de smântâna cu ou; se amesteca totul.


O forma de yena dreptunghiulara se unge cu unt si se presara cu restul de pesmet.


Amestecul de carne cu sos se toarna in vasul yena. Se niveleaza suprafata si se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil. Se coace la foc potrivit, 45-50 de minute.


Aceasta budinca se poate servi atât calda, cât si rece, portionata, ornata cu câte o crenguta de busuioc.


Inainte de a fi introdusa budinca la cuptor, pe suprafata ei se poate presara cascaval ras (1-2 linguri). Se poate servi pe câte o frunza mare de salata verde.


Salata Tangy din morcovi si ridichi


Acest aperitiv, in care toate ingredientele folosite sunt in stare naturala, va va da toate elementele nutritionale pe care le contin acestea.Ingrediente: 4 morcovi de marime medie, rasi; 1 cana ridichi rase; 4 cepe verzi tocate; 1/2 ceasca otet alb de orez sau de mere; 1/2 lingura ulei de susan (sesame); 1 lingura busuioc proaspat tocat sau 1/2 lingura busuioc uscat.Mod de preparare:


Intr-un vas, se amesteca morcovii, ridichile si cepele verzi. In alt vas, separat, se amesteca uleiul si otetul pâna când compozitia devine omogena, dupa care se toarna peste legume, amestecând bine. Se pune compozitia pe platou si, inainte de a fi servita, se presara deasupra busuiocul.


Boabe cu brânza de vaci


Ingrediente:


150 g boabe (struguri, coacaze, agrise, afine); 3-4 linguri lapte batut sau iaurt batut; 40 g brânza de vaci; 1 lingurita suc proaspat de lamâie; putina coaja rasa de lamâie; 1 lingurita miere.


Mod de preparare:


Din brânza de vaci, laptele batut, mierea, zeama de lamâie si coaja rasa de lamâie se face o crema. Boabele, taiate in jumatati, se rad – eliminându-se sâmburii – si se amesteca cu crema preparata anterior. Se pun in pahare, in straturi alternative, boabele si crema. Cantitatea este pentru o singura persoana.


Un desert hranitor si delicios! Pe lânga un gust deosebit, veti savura un desert dulce-acrisor, arome date de miere si de sucul de lamâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS